Daktuinen

Daktuinen bestaan er in 2 soorten,de extensieve en de intensieve.

De extensieve daktuinen zijn eigelijk groendaken en worden meestal toegepast op daken waar er geen grote belasting + betreding mogelijk is.Het voordeel van een groendak is dat deze de levensduur van uw dakdekking aanzienlijk gaat verhogen,voor extra isolatie zorgt(zowel in de zomer als winter) en een betere hemelwaterafvoer zal garanderen.

De beplanting bestaat meestal uit sedumplantjes die in principe zelfvoorzienend zijn en dus geen water nodig hebben(tenzij extreem weer anders beslist en het toch aangeraden is om soms eens te bewateren).

Wij leggen extensieve daktuinen aan tot 50m².

Het onderhoud bestaat er meestal in om jaarlijks 1 a 2 keer te bemesten en onkruiden te verwijderen.Dat kan met een onderhoudscontract afgesproken worden(jaarlijks opzegbaar&aanpasbaar door beide partijen)

De intensieve daktuinen zijn volwaardige tuinen op een dak,bestaande uit gazons,borders,bomen in volle grond(daktuinsubstraat) en/of potten,bakken,dus toepasbaar op daken waar een grotere belasting + betreding mogelijk is.

Deze tuinen dienen altijd voorzien te worden van een beregenings/irrigatiesysteem omdat de gazons&planten vaak in slechts 10-30 cm daktuinsubstraat aangeplant worden.

Wij leggen  intensieve daktuinen aan tot 50m²

Het onderhoud bestaat uit bijna hetzelfde onderhoud als in gewone tuinen en kan bestaan uit losse onderhoudjes volgens uw budget of met een onderhoudscontract(jaarlijks opzegbaar&aanpasbaar)