Ecologische watersystemen en de " waterkubus "

Indien er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wil worden van regenwater,dan kan dat via regenwaterrecuperatie.Het water wordt dan opgevangen en opgeslagen in watertanks(onder- of bovengronds).Met een pompsysteem kan dan het water aangewend worden voor de tuinberegening/irrigatie(deels huishoudelijk gebruik).

Omdat de prijzen van stadswater steeds hoger worden en ook vanuit ecologish standpunt heeft greenery creations de

'Wateringcube' of 'waterkubus' bedacht.

Dus: irrigeren van beplanting op terassen en balkons, dikwijls zonder kraan en zonder elektriciteit, kan nu probleemloos volledig automatisch worden uitgevoerd,op een ecologisch verantwoorde manier.

Hoe werkt het?:

De waterkubus zuigt water aan via een regenton,waterput of watertank op maat en via een geintegreerde irrigatiecomputer wordt dan een irrigatiesysteem aangestuurd.Dit alles kan geprogrammeerd worden met een bluetooth verbinding.De kubus kan custom aangepast worden aan de kleur naar keuze(in principe elke RAL kleur) en is 30x30x30cm.

De waterkubus zelf word actief gehouden door 1 of 2 kleine zonnepanelen die op de meest geschikte plaats gemonteerd worden.Een regensensor zorgt ervoor dat er niet nodeloos water gegeven wordt tijdens regendagen.

Indien er toch een kraan+stopcontact  aanwezig mocht zijn,dan kan de watervoorraad automatisch bijgevuld worden tijdens lange droogteperiodes.De watertank kan ook indien mogelijk bijgevuld worden via een aftakking van de regenafvoerbuis(indien aanwezig).